Big Brother Awards 2015 gelanceerd

bba2015horizontaal

Het veiligheidsbeleid van de voorbije 15 jaar staat op gespannen voet met ons vrijheidsideaal. Privacy moet steevast wijken voor haar grote broertje veiligheid. Binnen elk domein van onze samenleving ontwaren we surveillance initiatieven die ons steeds meer én steeds nauwgezetter in het oog houden.

9/11 was één van die keerpunten waarna surveillance en controle een steeds grotere vlucht nam. Er is dan ook geen symbolischer datum te bedenken dan 11 september om deze nieuwe editie van de Big Brother Awards te lanceren. Zeker niet als die vaart onder de vlag van “Safety First”.

Onder dat motto zetten we dit jaar de grootste privacyschenders in de schijnwerpers. De Liga voor Mensenrechten doet dat, samen met onder meer datapanik.org, tijdens de Big Brother  Awards. Een maand lang kan je stemmen op de genomineerde die volgens jou de grootste privacyschender is. De winnaar krijgt van ons een Big Brother Award.

De Award wordt uitgereikt op 15 oktober vanaf 19 uur in de KVS in Brussel. Die avond kan je kiezen uit vijf Privacysalons, waar pro- en contrastemmen met elkaar in debat gaan. Nadien reiken we de awards uit en sluiten we de avond af in het gezelschap van een glaasje en ongezouten meningen.

Inschrijven voor de Awardshow kan via deze link. Daar kan je ook je keuze maken uit één van de 5 Privacysalons:

Maak je keuze en kom mee debatteren en napraten. Tot dan!

1 REACTIE

Reacties zijn gesloten.