BBC Panorama sprak met Edward Snowden

BBC Panorama sprak met Edward Snowden. Tijdens het interview heeft hij het onder meer over een mogelijke terugkeer naar de VS en doet hij uit de doeken wat het verband is tussen uw smartphone en de smurfen. De missing link voor dat laatste is de Britse inlichtingendiensten GCHQ. Die beschikt namelijk over een Smurf Suite, een reeks tools waarmee smartphines gehackt en overgenomen kunnen worden zonder dat de eigenaar ervan iets merkt.

Elke tool uit deze suite kreeg dus de naam van een smurf mee. Dreamy Smurf kan de smartphone vanop afstand aan of uit zetten. Nosey Smurf laat de spionnen de luidspreker inschakelen, ook al staat het toestel af. Daarmee kunnen de inlichtingendiensten niet alleen de telefoongesprekken maar alles wat de microfoon oppikt, beluisteren. Tracker Smurf is een geolocatie tool dat de gebruiker tot op de meter kan traceren. Paranoid Smurf moet dan weer de hack verbergen, zodat niemand kan merken dat er met de smartphone geknoeid werd.

Het volledige interview kan je hierboven bekijken. Het origineel is te zien via de BBC iPlayer, maar dan moet je wel even je VPN gebruiken om de geografische restricties te omzeilen.

1 REACTIE

Reacties zijn gesloten.