Tor lanceert beveiligd chatprogramma

TORBij Tor zijn ze volop bezig met het ontwikkelen van de Tor Messenger. Die was vorig jaar aangekondigd en is nu eindelijk te downloaden in beta versie. Het chatprogramma moet het makkelijk maken om versleuteld te communiceren via het Tor-netwerk. De client is gebaseerd op InstantBird en biedt ondersteuning voor zowat alle populaire chatprotocollen. Gebruikers van IRC, Google Talk, Facebook Chat, Twitter, Yahoo, Jabber, enzoverder zullen hierdoor op een relatief eenvoudige manier veilig en anoniem kunnen chatten.

Tor Messenger stuurt de berichten via het Tor netwerk en heeft OTR (Off-the-Record) Messaging standaard ingeschakeld. Door gebruik te maken van Tor is de locatie van deelnemers aan het chatgesprek niet te achterhalen. Dankzij OTR, momenteel zowat de gouden standaard voor beveiligd communiceren, is alle communicatie voorzien van encryptie en weten deelnemers van een chatgesprek via authenticatie met wie ze communiceren.

Meer over de beta release en de download van de testversies vind je hier. Bij ars technica geven ze je nog eens een spoedcursus voor het gebruik van Tor Messenger.

1 REACTIE

Reacties zijn gesloten.