Beveiligde chat-app Textsecure wordt Signal voor Android en iOS

Chat-app Textsecure stond al een tijdje hoog op de lijst van essentiële privacytools. Android-gebruikers konden de app gebruiken om versleuteld te chatten. Daarnaast had je Redphone waarmee je versleuteld kon bellen. Beide zijn nu samengevoegd in Signal, dat totnogtoe alleen voor iOS beschikbaar was. Ontwikkelaar Open Whisper Systems zorgt er met deze stap voor dat het gebruik van beveiligde communicatie weer wat eenvoudiger wordt.

Overigens hoef je geen Edward Snowden in ballingschap in Rusland te zijn om Signal te gebruiken. Beveiligd en onbespied communiceren is niets meer of minder dan een basisrecht. Knoop dat nog eens goed in de oren van je contacten en overtuig ze van het nut en het belang ervan.

edward_snowden_signal