Vera van de Seyp – The Conditions of Privacy

Vandaag kunnen we altijd en overal online zijn en dat is in de meeste gevallen gratis. Maar we missen belangrijke details die verscholen zitten onder namen als Terms and Conditions, Privacy Policy, Terms of Service, etc. Geen mens die dat allemaal leest. Logisch, want die teksten zijn net ontworpen om niet gelezen te worden. Te lang, te ondoorzichtig, teveel juridische spitstechnologie waar zelfs juristen een vette kluif aan hebben om ze te begrijpen.

Met de Conditions of Privacy browser-extensie heeft de Nederlandse designer/creative coder Vera van de Seyp een poging gedaan om de nodige basisinfo uit die ondoordringbare brei te halen. De extensie doorzoekt de Privacy Policy of Terms and Conditions en licht er letterlijk de stukken uit die je toch maar beter kan lezen.