Slimme apps, arme wereld

link-iconAlles wordt connected: auto’s, huizen, apparaten, speelgoed. Ook al zijn we zelf als mens ook vrijwel de gehele dag online, niemand zit te wachten op connected humans – bijvoorbeeld via sensoren in ons lichaam. Maar dieren en baby’s gaan dat pad effenen. Eerst met wearables, sensoren en slimme apps.

Volg je connected baby op je smartphone — via Toii

Erik Bouwer ging voor Toii tijdens de Consumer Electronics Show in Las Vegas op wandel door de Baby Tech Summit.

“Angst en baby’s, dat gaat goed samen, want baby’s zijn kwetsbaar. Uitvinders en fabrikanten doen hun uiterste best om ouders er van te doordringen: zonder technologie stelt u uw kind onnodig bloot aan allerlei gevaren.”

Het gevolg is een toevloed aan apps: om de taalontwikkeling van het kind te monitoren, om de voeding te testen, om de groei en ontwikkeling van je kind te bewaken via een sensor die je vastmaakt aan de kleding van je kind, om allerlei gegevens te verzamelen terwijl de baby op het verschoningskussen ligt, om aan te geven dat je je kind in de auto vergeten bent. Je kan het zo gek niet bedenken of het bestaat blijkbaar. En ze menen het blijkbaar nog serieus ook, al die ontwikkelaars. Onbegrijpelijk toch dat ouders duizenden jaren hun kinderen zonder slimme apps hebben kunnen opvoeden.

En Bouwer voorspelt dat het einde nog niet in zicht is.

De agrarische sector is al een paar stappen verder en maakt naast smart tags ook gebruik van smart pills. Quantified Ag richt zich met sensoren op het monitoren van de groei van slachtvee; Vital Herd heeft een smart pill ontwikkeld (een zogenaamde insidable) die het hele leven in de maag van een melkkoe blijft en daar informatie afgeeft over temperatuur, maagzuur, hormonen en zuurstofinname. Het zal nog even duren, maar hij komt er aan: de insidable voor je opgroeiende kind. Zodat je zeker weet dat je alles uit je kind haalt wat er in zit.

Slimme apps, arme wereld.

pijlen-meer-icon
Meer Internet of Things