Facebook gebruikt Belgische taalwet als verdediging

link-iconFacebook bracht woensdag een opmerkelijk argument naar voren in het privacyproces dat ons land tegen het sociaal netwerk aanspande. “Er stonden Engelse woorden als browser, server, cookie en homepage in het eerste vonnis. Maar dat is in strijd met de Belgische taalwet”, aldus de advocaten van Facebook. Het vonnis moet volgens hen dan ook nietig verklaard worden.
Het taalargument is maar een van de zeven grieven die Facebook oplijst. Facebook houdt voet bij stuk dat de gewraakte methode nodig is om de beveiliging van het platform te verzekeren. Het twijfelt er ook aan of het Belgische recht van toepassing is en de Belgische privacycommissie bevoegd. De verwerking van Europese data gebeurt immers op de Europese hoofdzetel van Facebook in het Ierse Dublin.
Vrijdag vindt de tweede zitting van het proces ten gronde tussen Facebook en de privacycommissie plaats. Daarin komen ook de gebruiksvoorwaarden aan bod waar gebruikers moeten mee instemmen als ze zich registeren op het sociale netwerk. — Bron: Nieuwsblad / De Tijd, 27/01/2016