Defensie is “spionage” van Google beu

Een mooi voorbeeld van “de pot verwijt de ketel …”

link-iconDefensie heeft Google een lange brief geschreven om erop te wijzen dat zeer gedetailleerde luchtbeelden van Belgische militaire basissen volgens de Belgische wet strafbaar zijn. “Bovendien creëert het in tijden van terrorisme te grote veiligheidsrisico’s.” Defensie stoort zich aan de luchtbeelden die je vindt via Google Maps, Google Street View en Google Earth. Daarop kan zonder problemen worden ingezoomd op militaire installaties, zoals de luchtmachtbasissen van Florennes en Kleine Brogel – op die laatste zouden Amerikaanse kernwapens liggen. Er wordt aan Google ook gevraagd om andere “kritische” Belgische infrastructuur onherkenbaar te maken. Dat gaat van het NAVO-hoofdkwartier in Brussel en de kerncentrales in ons land, tot een aantal regerings- en overheidsgebouwen, enkele buitenlandse ambassades en mogelijk ook de koninklijke paleizen. In totaal zou het om zo’n 150 gebouwen en domeinen gaan. Volgens het kabinet van defensieminister Steven Vandeput (N-VA) wil Google gehoor geven aan de klacht, en is er binnenkort al een vergadering tussen de internetgigant en de legertop. — via Het Nieuwsblad, 29/01/2016