Oppositie hekelt ‘repressie en agressie’ Antwerpse politie

link-iconIn een week tijd hebben drie interventies van de Antwerpse politie heel wat deining veroorzaakt op sociale media. Groen, SP.A en PVDA grijpen de verontwaardiging aan om de ‘cultuur van agressie’ bij de lokale politie aan te kaarten bij het stadsbestuur. De druppel is een incident in café Kiebooms op het De Coninckplein (Antwerpen). De politie heeft er muziekinstrumenten in beslag genomen nadat uit een meting gebleken was dat het café de geluidswetgeving had overtreden. De saxofonist, die zijn instrument niet wilde afstaan, werd meegenomen en voor enkele uren opgesloten. Volgens de zaakvoerder werd de muzikant tijdens zijn arrestatie geschopt door de agenten. Een paar dagen eerder werd Studio Brussel-dj Faisal Chatar in het Sportpaleis hardhandig opgepakt na een uit de hand gelopen discussie met de security. Verderop in de Seefhoek doorzocht de politie het huis van een familie na een geval van fout parkeren. Zonder huiszoekingsbevel, terwijl dat enkel mag bij ‘betrapping op heterdaad’. – lees verder bij De Standaard, 9/2/2016