Wat je smartwatch (en je kleren) over jou kunnen vertellen

link-iconOp een paar jaar tijd zijn smartwatches en fitness trackers ingeburgerd geraakt. Met dalende prijzen en nog meer mogelijkheden zullen ze in de nabije toekomst wellicht nog populairder worden. Leuk voor wie er van houdt, maar tegelijk bieden ze wel weer een heleboel extra mogelijkheden voor bedrijven en overheden om ons doen en laten in de gaten te houden. Smartwatches en fitness trackers verzamelen een enorme hoeveelheid persoonlijke data die ook nog eens steeds intiemer worden. Die mogelijkheden worden binnenkort nog verder uitgebreid met zogenaamde slimme kleding. Voorlopig is dat nog een niche markt, maar ook daar gaan de ontwikkelingen razendsnel. Met opnieuw grote gevolgen voor onze privacy. Binnen een paar jaar zullen onze kleren meer verklappen dan alleen onze smaak in kleding. — Lees verder bij Inverse: What Data Sleeps in Your Smartwatch? (21/4/2016)