Big Brother serveert nu ook pizza’s

Net toen we zin kregen in een pizza, lazen we dit bericht en was onze eetlust plots een pak minder.

Domino’s Pizza Enterprises Ltd., Australia’s largest pizza company, will start using satellites to follow customers as they approach stores to pick up orders. By tracking pizza-lovers on the street, Domino’s can wait until the last moment to start cooking and ensure orders stay fresh, the company said Thursday. Customers who use smartphones to order pick-up pizzas can choose to be followed by Domino’s tracking system. Cooking starts when the map shows customers are within range.

Het doel van de tracking klinkt nobel. Iedereen heeft zijn pizza natuurlijk liefst zo vers mogelijk en sommigen zal dit wel als een aanlokkelijke extra service in de oren klinken. Maar de realiteit is natuurlijk minder rooskleurig. Met dit soort tracking raak je er steeds meer aan gewend dat je doen en laten permanent gevolgd wordt. Nu is het nog enkel vanaf je bestelling tot het moment dat je die oppikt (en je kan zelf al dan niet voor kiezen). Maar op den duur wordt het een gewoonte dat bedrijven en overheden je sporen permanent volgen.

Big-Brother Pizza: Domino’s to Track Customers on Way to Stores