Extra beveiligingstips voor Signal-gebruikers

Gratis, open source én privacyvriendelijk. Tussen al die apps waarmee je via je smartphone berichten kan versturen, is er eentje die er duidelijk uit springt. Signal is makkelijk in gebruik, bestaat voor iPhone en voor Android én, bovenal, versleutelt alle communicatie zodat enkel zender en ontvanger de berichten kunnen ontcijferen. Signal is bovendien open source, waardoor de code door iedereen uitgeplozen kan worden en eventuele fouten sneller aan het licht komen.

Om al die redenen is Signal een absolute aanrader voor wie bekommerd is om zijn of haar privacy. Maar ondanks het gebruiksgemak, zijn er toch een paar zaken waaraan je als gebruiker best extra aandacht kan besteden. Micah Lee (The Intercept) geeft daarom extra beveiligingstips voor het gebruik van Signal. Een paar simpele stappen voor een nog betere beveiliging. Van het vergrendelen van je smartphone tot het archiveren en verwijderen van oude berichten.