Internet of Things gaat voor ramp in de echte wereld zorgen

internet-of-things-1

link-iconHet Internet of Things gaat voor een ramp in de echte wereld zorgen en zal aanvallen mogelijk maken die we nu nog niet kunnen voorstellen, zo waarschuwt beveiligingsexpert Bruce Schneier. Van koelkasten en tv’s tot auto’s en huissystemen, steeds meer apparaten worden op internet aangesloten.
Aanvallen die voorheen tegen data en informatie waren gericht, hebben nu gevolgen voor de fysieke wereld, aldus Schneier. De toegenomen risico’s worden door drie zaken veroorzaakt: softwarebediening van systemen, interverbondenheid tussen systemen en automatische of autonome systemen.
Oplossingen die een groot deel van het risico wegnemen zijn wel voorhanden, maar het probleem kan niet alleen door de markt worden opgelost. Hij pleit daarom voor een grotere rol voor overheden, bijvoorbeeld bij het opstellen van standaarden, compliance en het implementeren van oplossingen.
Schneier sluit zijn column af door te stellen dat de volgende Amerikaanse president waarschijnlijk met een grootschalige internetramp te maken krijgt waar meerdere mensen bij om het leven komen. “Ik hoop dat hij of zij reageert met het besef wat de overheid kan en de industrie niet kan doen, en de politieke wil om het door te voeren.” — bron: security.nl (3/8/2016)