Lezen op zaterdag (28)

weekendbijlage3
De weekendbijlage van onze website waarin we de meest markante berichten van de afgelopen week (of weken) nog eens op een rijtje zetten. Met deze week o.m. een poëtische long read over subversief mediagebruik, een hoopgevend rapport van de VN, netneutraliteit, spionagevliegtuigjes boven Amerikaanse steden en een heleboel meer.

Reads of the week

Opvallend

  • This Company Has Built a Profile on Every American Adult
    Every move you make. Every click you take. Every game you play. Every place you stay. They’ll be watching you. Bloomberg schetst een portret van IDI, een Amerikaans bedrijf dat een profiel van elke volwassen Amerikaan bijhoudt.
  • Surveillance Isn’t Colorblind / FreePress
    “Everyone is being watched, but not equally. While mass surveillance is a problem for everyone, these tools aren’t used blindly. Due to biases shaping police practices, people of color, religious and ethnic minorities, and political dissidents are far more likely to be victims of unwarranted monitoring.”

Internationaal

Internet of Things

En tot slot