Duitsland en Frankrijk willen versleuteling verzwakken

link-iconJustitie zou volgens Duitsland en Frankrijk bij terreuronderzoek toegang moeten krijgen tot de versleutelde communicatie van terroristen. Aanbieders van berichtendiensten zoals Telegram zouden verplicht moeten worden om met de Justitie in Europa samen te werken, ook al is hun zetel buiten de EU gevestigd. Dat stellen de respectievelijke ministers van Binnenlandse Zaken Thomas de Maizière en Bernard Cazeneuve dinsdag in Parijs voor. Het voorstel maakt deel uit van een gezamenlijk project met gemeenschappelijke doelstellingen rond het veiligheidsbeleid, dat de beide ministers hun EU-collega’s willen voorleggen. — bron: datanews, 23/8/2016

Ach, de domheid (en de onhaalbaarheid) druipt er af. Maar wat denken de heren ministers dan? We lanceren het voorstel toch maar. Dan klinkt het tenminste alsof we iets doen en met een beetje geluk kunnen we meteen ook scoren bij onze kiezers.

Voor een grondige kritische analyse van de voorstellen van de Duitse en Franse ministers kan je onder meer terecht bij Netzpolitik.