Signal overhandigt minimale gebruikersdata na verzoek VS

link-iconOntwikkelaar Open Whisper Systems, bekend van de chatapp Signal, is eerder dit jaar gedagvaard door de overheid in de Amerikaanse staat Virginia. De procureur-generaal wilde van het bedrijf e-mailadressen, chatgeschiedenis, cookiedata en andere informatie die verband hielden met twee telefoonnummers, blijkt uit rechtbankdocumenten.
Open Whisper System kon daarop alleen melden hoelang een van de gebruikers al gebruikmaakte van de app. Het bedrijf heeft laten weten wanneer de gebruiker zich registreerde en tot wanneer hij de app gebruikte. Van het tweede nummer had het bedrijf naar eigen zeggen geen informatie.
Signal werkt met sterke encryptie waardoor berichten alleen zichtbaar zijn voor de verzenders en ontvangers ervan. “We hebben in feite niets om zo’n verzoek mee te beantwoorden”, aldus veiligheidsexpert Moxie Marlinspike van Signal. Het is volgens hem de eerste keer dat Signal wordt geconfronteerd met een dagvaarding. — bron: NU.nl, 4/10/2016 en meer detail bij Open Whisper Systems