Gefilmde agenten slepen videoblogger voor rechter

Interessant verhaal over de manier waarop de wet op de privacy misbruikt kan worden om te schieten op de boodschapper.

link-iconDe Brugse blogger Didier Eeckhout moest zich gisteren bij de strafrechter verantwoorden voor zijn filmpje ‘racisme in Brugge’, dat kwaad bloed zette bij de politie. Eeckhout weigerde immers te stoppen met filmen en zette het filmpje openbaar. Schending van de privacy, vond de politie, en ze dienden klacht in. “Hij deed niets verkeerd. De privacycommissie zegt het zelf: agenten mogen gefilmd worden”, aldus zijn advocaten. “Ik heb de politie nooit willen viseren”, sprak blogger Didier Eeckhout. “Het racisme sloeg helemaal niet op hen. Integendeel, ze deden hun werk puik. Het gaat er mij enkel om dat ik als burger het recht heb om dat te filmen.” — lees verder bij Het Laatste Nieuws, 5/10/2016

Didier Eeckhout deed zijn verhaal een paar maanden geleden zelf ook uit de doeken bij De Wereld Morgen en in 2014 bij het Brugs Alternatief Forum.