Proximus verkoopt locatiegegevens klanten

link-iconTelecomoperator Proximus gaat een nieuwe inkomstenbron aanboren: de verkoop van rapporten over hoe zijn klanten zich verplaatsen. Bedrijven of organisaties kunnen zo’n rapport, dat minimaal 700 euro kost, online aanvragen. De gegevens die Proximus verkoopt, gaan over de verplaatsingen van gsm-bezitters. Proximus verkoopt geen individuele gegevens. De anonieme gegevens worden gebundeld tot groepen van minstens dertig personen. De gegevens die Proximus verkoopt, gaan over de verplaatsingen die gemaakt zijn, de regio’s en landen vanwaar de telefoonbezitters afkomstig zijn, de routes die gekozen worden en de tijdstippen van aankomst en vertrek.

Het netwerk van Proximus brengt minstens elk uur de positie van een mobiele telefoon in kaart. Die gegevens zijn goud waard voor bijvoorbeeld organisatoren van massa-evenementen of marketingmensen. Nu al worden deze gegevens gebruikt voor de informatie over reistijden die op elektronische borden boven de snelwegen worden weergegeven. Proximus mikt met de nieuwe dienstverlening, die MyAnalytics gedoopt is, ook op kmo’s die zelf niet over een dienst marktonderzoek beschikken. Tot de instellingen die nu al gebruik hebben gemaakt van de Proximus-gegevens, behoren de toeristische organisaties Westtoer, Visit Brussels en Toerisme Vlaanderen. — bron: De Standaard, 21/11/2016

2 REACTIES

    • In gradaties misschien wel. Maar dan moet je wellicht naar de kleintjes kijken? De grote vier zijn allemaal in hetzelfde bedje ziek. Laten ze eerst Proximus de kastanjes uit het vuur halen. En als dat passeert, kunnen ze allemaal als aasgieren op onze data springen. We betalen ons al blauw aan abonnementen en dan doen ze alsof ze nog maar eens een nieuw “verdienmodel” nodig hebben.

Reacties zijn gesloten.