#33C3 is van start gegaan


In Hamburg is vandaag 33C3 van start gegaan, hét jaarlijkse hacker congres georganiseerd door de CCC. Vier dagen, nog tot 30 december, gevuld met boeiende presentaties, talks, etcetera. Het volledige programma aka Fahrplan is te vinden via de wiki. Maak maar uw keuze en geniet van l’embarras du choix. En nu vraagt u zich uiteraard af waarom we dit hier zonodig in een bericht moeten gieten? Want u zit natuurlijk ofwel op het congres zelf en dan zal dit bericht wel de laatste van uw zorgen zijn. Ofwel zit u nu thuis te sakkeren dat u er om een of andere goeie reden ook dit keer niet bij kan zijn. Wel, in dat laatste geval hoeft u niet te blijven treuren. Eén van de leuke kanten aan de CCC-congressen is dat u niet eens aanwezig hoeft te zijn om het congres te volgen. Alles – minus de sfeer natuurlijk – kan vanop afstand.

De aangenaamste manier is uiteraard even checken welke hackerspaces voor livestreams zorgen. Wij hebben voor België alleszins weet van Antwerpen (VoidWarranties, Herrystraat 22 in Deurne), Brussel (Hsbxl, Manchesterstraat 21 in Molenbeek) en Mechelen (ko-lab, Milsenstraat 24). Het is de perfecte manier om in gezelschap en met een drankje in de hand naar de livestreams te kijken. Een volledige lijst vind je via Congress Everywhere.

Iets minder sociaal, maar wellicht ook met een drankje bij de hand kan je de livestreams ook gewoon via je eigen computer bekijken. De streams van een zaal naar keuze vind je hier. En vloeken omdat je geen vier streams tegelijkertijd kan bekijken, hoeft ook al niet. Herbekijken kan via deze pagina. Wie ondertussen de behoefte niet kan bedwingen om zich (nog steeds vanop afstand) te mengen, kan dat doen via het IRC-kanaal #33C3-everywhere van hackint. Of via twitter en co. In dat geval kan je je tweet als je snel bent zelfs bovenin dit bericht zien passeren.

Enjoy 33C3!