Vliegveld van Parijs test gezichtsherkenningsoftware bij de douane

Groupe ADP, eigenaar van de vliegvelden in Parijs, is begonnen met het testen van nieuwe gezichtsherkenningsoftware. De software wordt getest op het vliegveld Charles de Gaulle en is bedoeld om passagiers sneller door de douane te krijgen. Sinds de aanslagen in Parijs en Nice in 2015 en 2016 is het verplicht om bij te houden wie er door de douane te komt. Daardoor moeten passagiers nu twee keer zo lang wachten om naar hun vliegtuig te gaan. Vision-Box en Morpho Detection bieden met hun nieuwe software mogelijk de uitkomst om die wachttijd te verminderen. Met de software van Vision-Box worden afbeeldingen op paspoorten gecontroleerd en vergeleken met gezichten van passagiers uit de Europese Unie. — lees verder bij NumRush

Paris Airport Tests Facial Recognition at Security (Bloomberg)