Minister Weyts eist meer controles en camera’s op bussen

Aanleiding is incident waarbij een chauffeur van De Lijn in Heusden-Zolder van enkele minderjarige scholieren klappen kreeg.

Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts rekent op de installatie van extra camera’s en een verhoogd aantal controles om de agressie bij vervoersmaatschappij De Lijn aan te pakken. Weyts wijst erop dat de problemen zich maar voordoen in 1 procent van de buurten die worden bediend door de vervoersmaatschappij. Voor de aanpak rekent hij onder meer op camera’s. “100 procent van de trams zijn nu uitgerust met camera’s en 52 procent van de bussen. Door de ingebruikname van 202 nieuwe bussen zal dat tegen eind dit jaar stijgen tot 61 procent.” Voor de voertuigen van de onderaannemers is dat 50 procent. — lees verder bij Het Laatste Nieuws