NSA kijkt mee bij SWIFT-betalingen

De Amerikaanse inlichtingendienst NSA is diep geïnfiltreerd in het internationale betalingssysteem, en kan in theorie bij meer dan 1.000 financiële instellingen in 120 landen meekijken wie er naar wie zogenoemde Swift-betalingen doet. Dat blijkt uit gehackte documenten die het hackerscollectief Shadow Brokers vandaag openbaar heeft gemaakt. Uit eerder gelekte gegevens van Wikileaks was al gebleken dat de NSA de Swift-betalingen kon volgen, maar tot nu toe was niet duidelijk hoe het agentschap dat deed. Swift zelf is namelijk goed beveiligd. Nu is ook gebleken dat Swift zelf niet gehackt is. Uit de gelekte documenten blijkt dat de NSA servicebureaus heeft aangevallen die werken voor Swift, en op die manier toch een zwakke plek heeft gevonden. — lees verder bij De Redactie

Meer lezen: