Ook voor Privacycommissie zijn camera’s in reclameborden in strijd met privacywet

De logica zelve …

Camera’s in reclamezuilen ten behoeve van adverteerders zijn in strijd met Belgische privacywetgeving. Dat zei de voorzitter van de Belgische Privacycommissie woensdag tijdens De Ochtend op Radio 1. “Die wetgeving vereist niet alleen dat mensen worden geïnformeerd, maar ook dat ze zich ertegen kunnen verzetten en dat ze weten wat er met die beelden gebeurt. Het lijkt erop dat het reclamebedrijf dat zelf niet echt weet, dus hoe kan de consument dat weten?”

Vorig jaar kreeg de Privacycommissie al eens te maken met deze kwestie. “Dat was toen een experimentje en we kregen toen te horen dat ze het niet zouden doorzetten, omdat ze er zelf het nut niet van inzagen. Kennelijk wordt het nu toch uitgerold.” Volgens de voorzitter komen mensen herkenbaar in beeld. “Het reclamebedrijf zei tegen ons: we moeten zien hoe mensen reageren, we moeten gelaatsuitdrukkingen zien. Dan lijkt het me dat je herkenbaar in beeld bent.” — lees verder bij Tweakers