Privédata 143 miljoen Amerikanen gestolen bij kredietbeoordelaar Equifax

Bij een hack van kredietbeoordelaar Equifax zijn de privégegevens van 143 miljoen Amerikanen gestolen, wat neerkomt op 44 procent van de Amerikaanse bevolking. Via een kwetsbaarheid in een webapplicatie wisten aanvallers toegang tot verschillende bestanden te krijgen. De hack begon halverwege mei en werd 29 juli opgemerkt, zo laat het bedrijf weten.

Equifax is één van de grootste kredietbureaus in de Verenigde Staten en bezit gegevens van meer dan 800 miljoen mensen en 88 miljoen bedrijven wereldwijd. De informatie wordt gebruikt om te bepalen of personen of ondernemingen kredietwaardig zijn. Bij de nu geopenbaarde hack zijn namen, social security nummers, geboortedata, adresgegevens en in sommige gevallen ook rijbewijsnummers van Amerikaanse burgers buitgemaakt. Ook hebben de aanvallers de creditcardnummers van 209.000 Amerikanen benaderd en bepaalde documenten die de persoonlijke identificeerbare informatie van 182.000 Amerikanen bevatten. Verder wisten de aanvallers toegang tot de “beperkte persoonlijke informatie” van bepaalde Britse en Canadese inwoners te krijgen. Er zijn geen aanwijzingen dat er informatie van mensen uit andere landen is gestolen. Met de gestolen informatie kunnen criminelen bijvoorbeeld leningen in naam van anderen aanvragen. — lees verder bij security.nl

UPDATES – meer over de Equifax hack