Nederland: buurman mag geen camera’s ophangen om bewijs te verzamelen

Eentje die zonder twijfel in aanmerking komt voor onze rubriek “Creep van de dag” (en – als er zoiets bestaat en dat zal wel – voor een tv-reeks “Neighbours from hell”).

Een buurman die camera’s in zijn achtertuin ophing om bewijs te verzamelen voor de stank- en rookoverlast die hij ervaart van zijn directe buren mag dit niet doen. Volgens de kortgedingrechter in Arnhem zorgen de camera’s voor een te grote inbreuk op de privacy van de buren.

De buurman had aan de achterkant van zijn woning een camera geïnstalleerd, gericht op de achtertuin van de buren. Hij wilde op die manier bewijsmateriaal verzamelen voor een procedure bij de rechter. De beelden van de camera’s en foto’s van de achtertuin (waarop ook de kleinkinderen van de buren te zien zijn) waren op Facebook gepubliceerd.

— lees verder bij security.nl