VS vreest hackers in kerncentrales

De FBI en het Department of Homeland Security waarschuwen kritieke sectoren in de VS over een lopende aanval op kritieke infrastructuren rond water, energie, nucleaire activiteiten, luchtvaart en productiesectoren. De waarschuwing, die onder meer door het Amerikaanse CERT wordt verspreidt. stelt dat er al tenminste sinds mei van dit jaar een hackingcampagne bezig is op bovenvermelde sectoren, soms met succes. Daarbij merken de FBI en DHS op dat cyberspionage in het verleden ook al is gebeurd en dat hackers daarbij de kans kregen om energiesystemen te verstoren. Wie precies achter de aanvallen zit is niet duidelijk, maar de twee organisaties wijzen wel naar een rapport dat Symantec in september uitbracht waarin het spreekt over de hackersgroep Dragonfly. Die houdt zich bezig met gesofisticeerde aanvallen op de Westerse energiesector. — lees verder bij Datanews