Russische hackers probeerden 4.700 Gmail-accounts te kraken

Russische hackers hebben geprobeerd om binnen te dringen in bijna 4.700 Gmail-accounts wereldwijd. Cyberbeveiliger Secureworks vond zo’n 19.000 besmette links die rondgestuurd werden in de hoop dat een ontvanger er nietsvermoedend op zou klikken, zodat zij gebruikersnamen en wachtwoorden in handen zouden krijgen. Dat gebeurde tussen maart 2015 en maart 2016. Onder de beoogde slachtoffers waren de gezant van de paus in Oekraïne, punkband Pussy Riot, de Amerikaanse oud-ministers John Kerry en Colin Powell en NAVO-generaals Breedlove en Clark, toplui van bedrijven. Ook Russische journalisten en oppositieleden werden belaagd. — lees verder bij De Morgen

Meer via the Guardian: Russian hacking went far beyond US election, digital hitlist reveals