Miljoenen creditcardgegevens gestolen bij Amerikaanse warenhuisketens

Bij twee Amerikaanse warenhuisketens werden miljoenen creditcardgegevens gestolen, zo meldt cybersecuritybedrijf Gemini Advisory. Het gaat om Lord & Taylor en Saks Fifth Avenue, alsmede de outletwinkels van de laatstgenoemde genaamd Saks Off 5th. Beide warenhuisketens zijn eigendom van Hudson’s Bay Company dat de datadiefstal heeft bevestigd. Volgens Gemini Advisory zijn 125.000 van de 5 miljoen gestolen creditcardgegevens eind maart op internet te koop aangeboden. Onderzoekers stellen aan de hand van de aangeboden data dat het gehele netwerk van Lord & Taylor en 83 locaties van Saks Fifth Avenue gecompromitteerd is geraakt. — lees verder bij security.nl

Ook Amerikaanse broodjesketen lekt klantgegevens

Eerder was ook bekend gemaakt dat de Amerikaanse broodjesketen Panera Bread vertrouwelijke gegevens van klanten heeft gelekt, Door een lek in de webapplicatie konden klantgegevens door iedereen worden opgevraagd. Het gaat om gebruikersnamen, voor- en achternaam, e-mailadres, telefoonnummer, geboortedatum, laatste vier cijfers van creditcard, adresgegevens, voedselvoorkeuren en dieetbeperkingen en informatie over “social account integration”. Het zou om meer dan 7 miljoen klanten gaan. — lees verder bij security.nl