Ook Test-Aankoop protesteert tegen verplichte slimme meters

We hebben het hier al verschillende keren gehad over de verplichte “slimme” energiemeter. Vooral de gevaren voor onze privacy en de veiligheid van onze gegevens baren ons zorgen. Daarom moet voor ons elke burger de mogelijkheid krijgen om zo’n meter te weigeren. Nu neemt ook Test-Aankoop de verplichting op de korrel. Ook zij willen een vrijblijvende in plaats van een verplichte overschakeling. De consumentenorganisatie wijst er vooral op dat de slimme energiemeter een dure verplichting voor de consument dreigt te worden. Het persbericht kan je hieronder lezen. Op de website zal je binnenkort ook een petitie kunnen ondertekenen.

De slimme energiemeter moet en zal er komen voor minister van Energie, Bart Tommelein. Voorlopig eerst in Vlaanderen, later op het jaar wellicht ook in Brussel en Wallonië. Wij willen een vrijblijvende in plaats van een verplichte overschakeling.

Slimme energiemeters zorgen ervoor dat je wasmachine draait op het moment van de dag dat de energieprijs het laagst is: de theorie klinkt als muziek in de oren. De ervaring uit Frankijk leert echter dat het consumenten zijn die de rekening betalen, maar slechts zelden de voordelen genieten. Het zijn daarentegen veeleer de energieleveranciers en netbeheerders die er beter van worden. Zij dringen logischerwijs ook aan op de invoering van slimme energiemeters.

Wij willen niet dat jij als consument voor een voldongen feit wordt gesteld én achteraf de rekening gepresenteerd krijgt. Integendeel, we willen dat je zelf de keuze krijgt om al dan niet over te schakelen naar de slimme energiemeter, in plaats van dat je verplicht wordt om over te schakelen.

Dat is het uitgangspunt van ons pleidooi dat we zullen houden bij minister Tommelein, die sterk voorstander is van een verplichte slimme meter.

Test-Aankoop

1 REACTIE

  1. het echte verhaal van de slimme meters en vooral de bezitters van zonnepanelen, deze zullen de meest gedupeerde zijn. nu betaalt een consument die zonnepanelen geplaatst heeft al drie maal meer voor het gebruik van het net,door de prosumententarief. De enige winnaars zijn de energiebedrijven, netbeheerders en de de overheid. door het beleid van de overheid is het plaatsen van zonnepanelen een verlies latende zaak die zelfs op 20 jaar niet kan terugverdiend worden, integendeel een bezitter van zonnepanelen, betaalt per KW 3 maal meer dan een niet bezitter. Zonder rekening te houden met de investering van de zonnepanelen, want tel je deze bij dan kom je op 4 x meer.
    de Vlaamse overheid heeft in 2016 en 2017 al 1 miljard van de vlaming gestolen door het invoeren van de millieuheffing. laten we nu eindelijk eens een halt toeroepen aan de hebzucht van van de overheid en de energiebedrijven.
    we hebben een calculatie gemaakt aan de hand van recente facturen, het is halicunant waar dit eindigt, wie echt interesse heeft kan deze gratis verkrijgen en virus vrij. josrebel22@gmail.com

Reacties zijn gesloten.