Ook oplichters ontdekken GDPR

Dit is eerder voor de rubriek faits divers. Maar we geven het even mee, omdat het de mate van paniek illustreert die rond de GDPR hangt.

Voor slechts 195 euro per jaar mag u een keurmerk-label dat u aan de nieuwe Europese privacy-richtlijn voldoet op uw site plaatsen van de Nederlandse firma AVG-Keurmerk. “Daarmee bent u ervan verzekerd dat u voldoet aan de wet- en regelgeving op het gebied van privacy”, klinkt het in een mail die tal van bedrijven en organisaties de voorbije dagen ontvingen. Klein detail: er bestaat helemaal geen keurmerk voor GDPR. Het aanbod van het Nederlandse bedrijfje is dan ook compleet waardeloos en komt wel heel dicht in de buurt van oplichting. Zeker omdat het bedrijf er ook mee dreigt wie binnen 7 dagen niet met geld over de brug komt, aan te geven bij de Gegevensbeschermingsautoriteit.

 — lees verder bij De Standaard