ACLU hekelt gezichtsherkenning Amazon

De Amerikaanse burgerrechtenbeweging ACLU heeft uitgehaald naar de gezichtsherkenning van Amazon omdat die niet goed zou werkent. De ACLU deed onderzoek naar de nauwkeurigheid van Amazons gezichtsherkenning genaamd “Rekognition”. Voor de test creëerde de ACLU een database met 25.000 openbare arrestatiefoto’s. Vervolgens werden foto’s in de database vergeleken met foto’s van alle huidige Congresleden. Hierbij werd volgens de ACLU de standaardinstelling van de gezichtsherkenningstechnologie gebruikt. In totaal werden 28 Congresleden ten onrechte aangezien voor iemand die wegens een misdrijf is opgepakt. Bijna 40 procent van de verkeerde beoordelingen in de test betrof gekleurde mensen, ook al vertegenwoordigt deze groep 20 procent van de Congresleden. Volgens de burgerrechtenbeweging kunnen verkeerde matches grote gevolgen voor mensen hebben. — lees verder bij security.nl