Leuvense onderzoekers hacken Tesla Model S

Onderzoekers van de KU Leuven zijn erin geslaagd om de beveiliging van het sleutelsysteem van de Tesla S te kraken, waardoor ze auto’s hadden kunnen stelen. Net als veel andere auto’s maakt de Tesla S gebruik van een Passive Keyless Entry en Start (PKES) systeem. Via dit systeem kan de auto worden geopend en gestart zodra de eigenaar met een sleutel, die aan het systeem is gekoppeld, in de buurt is. Er is geen verdere interactie vereist. De onderzoekers ontdekten dat het PKES-systeem van de Tesla S een verouderd, gesloten encryptiealgoritme gebruikte genaamd DST40. Het draadloze signaal dat tussen de sleutel en de auto wordt uitgewisseld konden de onderzoekers onderscheppen. Vervolgens was het mogelijk om de code te achterhalen die de sleutel naar de auto stuurt, waarna de auto in kwestie kon worden gestolen. — lees verder bij security.nl