Californië verbiedt standaardwachtwoorden voor IoT-apparaten

Goed nieuws! Het klinkt misschien als een kleine stap naar een veiliger IoT, maar deze Californische wet verdient zo snel mogelijk navolging. Europa mag (moet) hier gerust zijn schouders onder zetten, want zonder wettelijke verplichting komt er toch nooit iets van terecht.

De Amerikaanse staat Californië heeft een wet aangenomen waardoor Internet of Things-apparaten vanaf 2020 geen standaardwachtwoorden meer mogen hebben als het product in Californië is geproduceerd of verkocht. Elk apparaat dat met internet verbinding kan maken moet op het moment van de productie van een uniek wachtwoord worden voorzien of gebruikers bij het eerste gebruik verplichten een nieuw wachtwoord in te stellen. De “connected devices” wetgeving moet de veiligheid van IoT-apparaten vergroten. — lees verder bij security.nl