Dataverzamelaar lekt 126 miljoen e-mailadressen

Dataverzamelaar en analyticsbedrijf Apollo heeft 126 miljoen e-mailadressen gelekt, alsmede allerlei andere gegevens waarover het beschikte. In juli van dit jaar ontdekte beveiligingsonderzoeker Vinny Troia een onbeveiligde database van het bedrijf die voor iedereen zonder wachtwoord toegankelijk was. Apollo werd in augustus door Troia ingelicht en stuurde een e-mail aan klanten. Daarin laat Apollo weten dat het grootste deel van de gelekte informatie uit de prospectdatabase kwam, die namen, e-mailadressen, bedrijfsnamen en andere zakelijke contactgegevens bevat. Ook zijn er gegevens gelekt die door klanten van Apollo zelf in de database waren geïmporteerd, maar om wat voor soort data het precies gaat laat het bedrijf niet weten. — lees verder bij security.nl