Amerikaans bedrijf lekte bijna 4 miljoen patiëntgegevens

Het Amerikaanse bedrijf Medical Informatics Engineering (MIE) is door 12 Amerikaanse staten aangeklaagd voor een datalek in 2015 waarbij bijna 4 miljoen patiëntgegevens in criminele handen kwamen. Kwaadwillenden waren in mei 2015 in staat om binnen te dringen in de backend-systemen van het bedrijf. Ze wisten daar gegevens van 3,9 miljoen burgers te stelen. Het ging niet alleen om namen en adresgegevens, maar ook om social security-nummers, laboratoriumuitslagen, medische diagnoses, namen van artsen en andere medische gegevens. MIE wordt beschuldigd van het overtreden van 27 federale wetten die betrekking hebben op het melden van een datalek, misleiding en beveiliging van persoonsgegevens.

— Lees meer bij security.nl en bij Naked Security.