Gezondheidsapps spelen intieme geheimen door naar Facebook

Via Data News

Elf apps waarmee mensen hun meest intieme geheimen delen, stuurden die gegevens ongevraagd door naar Facebook. Voornamelijk fitness- en gezondheidsapps bezondigden zich aan die praktijk. Daardoor is het internetbedrijf ook op de hoogte van de ovulatie, het gewicht, de bloeddruk of het hartritme van de gebruikers. Dat blijkt uit een test van The Wall Street Journal. Opvallend: hun gebruikers hoefden zelfs niet op Facebook te zijn ingelogd of zelfs niet eens over een Facebook-account te beschikken.

De fout ligt in eerste instantie bij de apps die gegevens doorspelen zonder gebruikers daarvan op de hoogte te brengen of ze zelfs maar de mogelijkheid te geven om het delen van hun data stop te zetten. Al is het wel Facebook die de ontwikkelaars met ‘App Events’ een analyse-tool aanbiedt waarmee ze de statistieken van hun gebruikers kunnen bijhouden en doorsturen. Tegelijk benadrukt het de onstilbare datahonger van Facebook, die die nieuwe gegevens kan matchen met de gebruikersdata die ze al heeft, om nog gerichter te adverteren.

Lees verder bij Data News.
Wall Street Journal: You Give Apps Sensitive Personal Information. Then They Tell Facebook.