Gentse school verplicht leerlingen lunch te betalen met handpalmscan

Raar toch hoe een mens bij dit soort nieuws automatisch het verband legt tussen katholieke school, handoplegging en God ziet u. Weliswaar in een hedendaagse versie, maar het gevoel blijft wel even griezelig.

Op de Sint-Bavohumaniora in Gent kunnen leerlingen binnenkort broodjes en drankjes afrekenen via een scan van hun handpalm. De biometrische technologie zou praktischer zijn dan de huidige badges en maaltijdbonnetjes, die regelmatig vergeten worden of kwijtraken. In een gesprek met Radio 1 stelt directrice Hilde Allaert dat de school al een tijdje op zoek was naar een alternatief betalingssysteem. “We hebben verschillende systemen naast elkaar gelegd en we hebben finaal gekozen voor het systeem met handpalmregistratie. De technologie bestaat al langer en we gaan zo voor eenvoudige betalingen.” In de komende weken zullen de handpalmen van alle leerlingen worden gescand. In oktober zouden op de school dan de eerste ‘biometrische betalingen’ kunnen plaatsvinden.