Straks wordt versleuteld mailen met Thunderbird nog makkelijker

Thunderbird, de populaire e-mail client van Mozilla (en een van onze aanraders), komt met goed nieuws. Vanaf versie 78, die voor de zomer van 2020 staat gepland, zal OpenPGP standaard worden ingebouwd. Daardoor zullen gebruikers zonder het installeren van aanvullende add-ons versleuteld kunnen mailen. De nieuwe functionaliteit zal de Enigmail add-on vervangen die nu wordt gebruikt om OpenPGP-support in Thunderbird mogelijk te maken. Op die manier wordt versleuteld mailen hopelijk weer wat makkelijker en aantrekkelijker. Voor veel mensen bleef het instellen van versleuteld e-mailen via add-ons, jammer maar helaas, nog altijd een iets te hoge drempel. In de officiële aankondiging beloven de ontwikkelaars van Thunderbird ook dat versie 78 gebruikers zal helpen met het migreren van bestaande sleutels en instellingen. Nu nog hopen dat versleuteld mailen op die manier gebruiksvriendelijker wordt en een breder publiek kan aantrekken.