Beeld van de week /// De Google PR-machine strijkt neer in Brussel

De PR-machine van Google staat nooit stil. Onlangs was onder meer in de luchthaven van Zaventem onderstaande reclamezuil te zien, met in grote letters de boodschap “Your data. Your choice.” Een tekst die je niet anders kan catalogeren dan onder de noemer #privacywashing (naar analogie van #greenwashing edm). Bedrijven die zich afficheren als privacyvriendelijk, maar in realiteit net het tegenovergestelde doen. Iets waar een dataslurper als Google meer dan een handje van weg heeft. Met als meest recente staaltje het zogenaamde Project Nightingale, dat Google de medische gegevens van maar liefst vijftig miljoen Amerikanen opleverde. Your data, your choice? Ook niet in dit geval, want dokters noch patiënten waren op de hoogte van de uitwisseling van de gevoelige data.

Meer Beeld op zondag