Ninove investeert 1,4 miljoen euro in bewakingscamera’s

Via Het Laatste Nieuws:

Het Ninoofse stadsbestuur investeert 1.482.000 euro in extra camerabewaking op haar grondgebied. De aangekondigde 151 camera’s worden momenteel volop geïnstalleerd. De camera’s komen op de stadsgebouwen, de begraafplaatsen en de sportinfrastructuur die eigendom is van de stad. De eerste camera’s werden in het late najaar 2019 geplaatst. Het stadsbestuur gaf in totaal al 1.032.000 euro uit aan bovengenoemde camera’s. Een extra 450.000 euro zal onder meer worden geïnvesteerd in bijkomende bewakingscamera’s in de binnenstad, op basis van een evaluatie met de politie. Er komt ook een extra mobiele camera tegen sluikstort, naast de twee mobiele camera’s die nu al worden ingezet tegen sluikstort en bij evenementen.