Datingsite Twoo krijgt GDPR-boete van 50.000 euro

Twoo, een onlineplatform om nieuwe mensen te ontmoeten, moet 50.000 euro betalen voor het schenden van de privacyregels. De Gegevensberschermingsautoriteit (GBA) legde die boete op omdat het in Gent gevestigde bedrijf persoonsgegevens van niet-leden verwerkte.

Aanleiding voor de zaak was de intussen stopgezette praktijk waarbij Twoo zijn leden uitnodigde om vrienden of contacten toe te voegen. Als een gebruiker ermee akkoord ging om de contactpersonen op zijn of haar smartphone te uploaden, verzamelde Twoo de namen en telefoonnummers van contacten om hen uit te kunnen nodigen om zich ook te registreren. De Geschillenkamer van de GBA oordeelde dat deze praktijk de GDPR schendt. Twoo mag de persoonsgegevens van niet-gebruikers niet opslaan om ze verder te verwerken.

Verder vroeg het platform tot midden juli 2019 de toestemming aan gebruikers om uitnodigingen te versturen via vooraf aangevinkte vakjes. Ook dat is in strijd met de regels.

— lees verder bij Het Laatste Nieuws