Brasserie meet lichaamstemperatuur aan de ingang

Bij de heropening van brasserie Den Bottel in Hoogstraten zullen alle klanten bij het binnenkomen voorbij een klein toestel moeten stappen waarmee de temperatuur gemeten wordt. “We willen niemand afschrikken, maar wie boven de limiet zit, zullen we toch vragen zich te laten controleren en vragen weg te gaan.” De warmtecamera wordt geleverd door Secures, een bedrijf dat vooral gespecialiseerd is in camerabewaking en zo’n 15.000 camera’s beheert.

“Het toestel is meer dan 99 procent accuraat”, zegt Kris Lenaerts van Secures. “Het is ingesteld op 37,3 graden lichaamstemperatuur. Dat is vrij streng, maar wel volgens de richtlijnen. Het is de eerste horecazaak die dit installeert, maar hopelijk wordt het de standaard.”

Het principe is eenvoudig. De klant komt binnen, stopt een seconde voor het toestel en de temperatuur wordt gemeten. Wie over de grens van 37,3 graden gaat, zal op de verhoging gewezen worden en gevraagd worden om de zaak te verlaten. Maar dat zullen we ook wel proberen op een aangename manier te doen door hen bijvoorbeeld weer uit te nodigen als ze weer helemaal genezen zijn.”

Bron: Het Laatste Nieuws