Gezichtsherkenning doet intrede in metrostations in Dubai

De komende maanden installeert de politie van Dubai in alle metrostations een nieuw veiligheidssysteem dat gebruik zal maken van de nieuwste surveillance technologieën. De politie wil daarbij alle mogelijkheden van gezichtsherkenning inzetten. Ook de slimme helmen die werden gebruikt tijdens de Coronacrisis om de temperatuur van passagiers te meten, zullen van meer mogelijkheden voorzien worden.

Dubai Police’s smart glasses called Rokid T1, and the smart helmets that were used during the COVID-19 pandemic to scan commuters’ temperatures, will have more advanced technology in the future like facial recognition to identify wanted people.

One of the advanced technologies that will be used is the smart alarm watch to prevent robberies in exchange houses inside Metro stations. A policeman on duty inside Metro stations will be wearing the smartwatch, which will be linked to a smart device placed at the exchange house inside the Metro station to alert the policeman about security threats or robberies.

Tussen haakjes, Dubai heeft volgens Wikipedia een van de laagste misdaadcijfers ter wereld en stond in 2019 op de zevende plaats van de veiligste steden ter wereld.

Verder lezen: Facial recognition at Dubai Metro stations to identify wanted criminals