DuckDuckGo overschrijdt grens van 100 miljoen zoekopdrachten per dag

“Het is echt een mythe dat je mensen moet volgen om goede zoekresultaten te krijgen.”
– Gabriel Weinberg, oprichter van DuckDuckGo

DuckDuckGo, de zoekmachine die je privacy online wil beschermen, heeft de grens van 100 miljoen zoekopdrachten per dag gepasseerd. Die mijlpaal werd op 11 januari behaald, toen de zoekmachine op één dag 102.251.307 zoekopdrachten verwerkte. Een dagrecord voor DuckDuckGo. Het gemiddeld aantal dagelijkse zoekopdrachten voor januari staat op 90 miljoen. Een jaar geleden waren dat er nog zo’n 52 miljoen. DuckDuckGo zag het aantal zoekopdrachten vorig jaar flink stijgen. Zo kreeg de zoekmachine in november en december nog gemiddeld 79 miljoen zoekopdrachten te verwerken.

DuckDuckGo is een zoekmachine die zich helemaal richt op online privacy. De zoekmachine slaat geen ip-adressen van gebruikers of andere persoonlijke informatie op en maakt ook geen profielen van gebruikers aan. Tegelijk is het een volwaardig alternatief voor google search. Maar dan eentje die “don’t be evil” niet als een holle slogan hanteert, maar er ook effectief werk van maakt. Een aanrader!