Eén jaar podcasts van Dasprive

Begin 2021 ging Dasprive van start met een reeks podcasts waar vragen over privacy centraal zouden staan. Een jaar later loopt de reeks nog altijd, nog steeds wekelijks en telkens is er wel weer een onderwerp dat boeiend genoeg is om langs verschillende kanten te bekijken. Aangevuld met privacynieuws uit binnen- en buitenland. Af en toe is de toon misschien iets te relativerend naar onze smaak en zou het wel iets scherper mogen. Maar dat is detailkritiek en dat badinerende past wel voor een podcast die het belang van privacy op een toegankelijke manier naar buiten wil brengen. Hulde aan dasprive en dat er nog veel afleveringen mogen volgen.

Bij wijze van voorbeeld hieronder de meest recente aflevering, nummer 55. Met onder meer het cameraschild dat niet blijkt te werken (no surprise), Clearview en brillen met gezichtsherkenning (dubbel creepy), de anti-tracking tech van Apple die Facebook dit jaar 10 miljard zou kosten, de Gegevensbeschermingsautoriteit, notarissen en onze gegevens en nog veel meer.

Beluister alle afleveringen hier.