Lenteschoonmaak in je sociale media. Hoe verwijder je Facebook en co?

Mozilla lanceert de idee om, nadat je kasten en co opgeruimd hebt, ook eens te denken aan je sociale media accounts. Ook daar kan een lenteschoonmaak zijn nut bewijzen. Als je Facebook of Twitter al jaren links laat liggen of TikTok ondertussen alweer beu bent gewoon komaf wil maken met Amazon, dan is nu een mooi moment om die accounts definitief op te ruimen. Niet makkelijk? Neen, dat klopt. Daarom zet Mozilla netjes op een rijtje welke stappen je moet zetten om afscheid te nemen van Facebook, Instagram, Snapchat, Twitter, Google, Amazon, TikTok of Spotify. Denk er maar eens rustig over na. Maar nu ook weer niet te lang want straks is de lente weer voorbij en zit je nog altijd opgescheept met al die vervelende accounts die vooral geld aan jouw data willen verdienen.

Internet spring cleaning: How to delete Instagram, Facebook and other accounts