Proton introduceert privacyvriendelijke CAPTCHA

linkProton, vooral gekend van ProtonMail en ProtonVPN, heeft een CAPTCHA ontwikkeld die volledig aan de GDPR voldoet en bestand tegen censuur zou moeten zijn. De Proton CAPTCHA is volgens het bedrijf met een ‘privacy-first’ aanpak ontwikkeld die volledig aan de privacywetgeving voldoet. Ze is mobiel vriendelijk en maakt geen gebruik van third-party diensten. Verder beschikt de CAPTCHA over verschillende beschermingsmaatregelen om misbruik te voorkomen, zoals proof of work, visuele puzzels en privacyvriendelijke botdetectie. “Ons doel is het bieden van een CAPTCHA die toegankelijk, bruikbaar, privacyvriendelijk en bestand is tegen zelfs de meest geavanceerde dreigingen”, zegt Eamonn Maguire van Proton. Proton zou de CAPTCHA in de toekomst via een API ook toegankelijk maken voor derde partijen.

Proton news: Introducing Proton CAPTCHA