Camerasafari in Ronse

Datum » 12 12 2023 (14:00 - 16:30)
Locatie » Belfius - Aime Delhayeplein 16 9600 Ronse

Beweging.net Ronse wil met het project Wie op weg is, is gezien (WOW) de camera’s in het straatbeeld in de binnenstad op een leuke en laagdrempelige manier bespreekbaar en zichtbaar maken.

“We willen op een leuke manier aantonen hoeveel camera’s er aanwezig zijn in de stad én de kennis over de huidige regelgeving versterken zodat men vragen kan stellen aan het lokaal bestuur. Daarom organiseren we een camerasafari, een zoektocht door het handelscentrum. Het betreft een kort traject op de as Aimé Delhayeplein – Winston Churchillplein, met inbegrip van Peperstraat en Grote Markt. We vragen de deelnemers alle camera’s in kaart te brengen. In de stad ben je nooit alleen. Heel wat camera’s houden elke stap die je zet goed in de gaten. Waar hangen al die camera’s? Hoeveel zijn er nu juist? Wat gebeurt er met de beelden? Wie kan erover beschikken? Wat met de privacy? Aan de deelnemers om dit te onderzoeken via ons WOW-project.”

Beweging.net organiseert de begeleide wandeling op zaterdag 9 december om 9.30 uur en dinsdag 12 december om 14 uur telkens met start aan de bank Belfius, op het Aimé Delhayeplein. Deelname bevestigen vóór 5 respectievelijk 12 december via fernand.van.hoecke[at]outlook.be

» Meer info