Deburkanisation

Datum » 28 03 2017 - 03 04 2017
Locatie » KVS Café Congo - Arduinkaai 7 1000 Brussel

“Het begint altijd met de verovering van het vrouwenlichaam. Maar het eindigt niet bij mij. Na mij zijn de anderen aan de beurt. Na mijn lichaam, zullen hun lichamen vallen, eerst weer de vrouwen.”

Rachida Lamrabet – Belgisch theatermaakster en romanschrijfster van Marokkaanse afkomst, juriste – creëerde een scherp stuk voor KVS in het kader van het Privacy Project. Project Deburkanisation analyseert hoe wetten vrouwenlichamen besturen, in dit geval moslimvoruwen die een niqab of hoofddoek dragen: “De wet geeft en de wet neemt. Nee, de wet graait. Hij rooft en besteelt de eerste weerloze.”

Het Plurality of Privacy Project in Five-Minute Plays (P3M5) is een baanbrekend trans-Atlantisch theaterproject dat focust op de waarde van privacy. In samenwerking met het Goethe-Instituut Washington gaven theaterhuizen verspreid over de VS en Europa aan theatermakers de opdracht om stukken te schrijven die onderzochten wat privacy de dag van vandaag betekent in onze digitale wereld. Die stukken van telkens 5 minuten worden in verschillende formats voorgesteld door een netwerk van theaterhuizen tussen januari 2017 en juni 2018. De performances, lezingen en community forums hebben als doel een artistieke en culturele dialoog te creëren rond verschillende Amerikaanse en Europese interpretaties van privacy. 6 video-installaties worden gepresenteerd als een expo.

Openingsuren
op werkdagen van 10:30 > 18:00
op zaterdag van 19:30 > 22:00

» Meer info