Expo Privacytopia Binary

Datum » 13 01 2017 - 29 01 2017 (12:00 - 18:00)
Locatie » De Markten - Oude Graanmarkt 5 1000 Brussel

The Search Machine by The Museum presenteert een reeks diptieken van afbeeldingen die online circuleren. Volkse beelden geproduceerd door anonieme artiesten en afbeeldingen van historiserende hedendaagse kunstwerken. In deze geïnstalleerde fabel, kunnen online afbeeldingen van hedendaagse kunstwerken algoritmisch gevonden worden door middel van formele analogieën, waardoor beelden van anonieme voorstellingen worden ingevoerd in een fictieve zoekmachine die werkzaam is in de belangrijkste van alle musea.

Naast de Search Machine, zal de tentoonstelling ook twee projecten van Addie Wagenknecht in samenwerking met Pablo Garcia presenteren. In Webcam Venus, repliceren sexcam artiesten iconische kunstwerken. Dit is een experimentele hommage aan zowel de kunst als aan het alledaagse internetfenomeen van webcams. Webcams en chat interfaces worden gebruikt om amateur volwassen performance artiesten en het publiek met elkaar in verbinding te stellen. Brbxoxo knipt deze artiesten volledig uit het beeld en richt zich in de plaats daarvan op kleine dozen die hun leven bevatten: lege bedden, huiskantoren vol met familiefoto’s, stoelen gedrapeerd met stof en allemaal somber ingerichte interieurs.

Georganiseerd door Privacy Salon en Bogomir Doringer ism De Markten en CPDP 2017.

Tentoonstelling van 13 tot 29 januari, dagelijks open van 12u tot 18u, op donderdag van 12u tot 20u. Gesloten op maandag. Inkom gratis.

» Meer info